Contact
0786013310 / 0233733722
Despre noi Intreaba
FARMACISTUL
Prospecte si
termeni medicali
Herbal Ranitidin 75 mg 10 comprimate
Herbal Ranitidin 75 mg 10 comprimate
opiniile clientilor
AC Helcor Pharma

Producător:

AC Helcor Pharma

6,56 Lei

* Prețul include TVA
Disponibilitate:în stoc
Recomanda unui prieten

**
Modalitati de plata RAMBURS | VISA | MASTERCARD Modalitati de transport
POŞTA ROMÂNĂ
CURIER RAPID
- Vezi livrari
* Fotografiile sunt cu caracter informativ. Producătorul poate schimba ambalajul produsului fără a ne notifica în prealabil.
Descriere

Ranitidin HELCOR 75 mg, 10 comprimate filmate

Forma: 75 mg x 10 cpr. filmate

DCI: ranitidina

Compozitie
Un comprimat filmat contine ranitidina 75 mg sub forma de clorhidrat de ranitidina 84 mg, excipienti q.s.

Grupa farmacoterapeutica: medicamente pentru tratamentul ulcerului peptic, si bolii de reflux gastro-esofagian, antagonisti ai receptorilor H2.

Indicatii terapeutice
Ranitidin Helcor se foloseste in tratamentul simptomatic al manifestarilor determinate de prezenta acidului in esofag (esofagita de reflux) si al altor afectiuni ce pot determina durere sau disconfort, fenomen cunoscut ca "indigestie", "dispepsie" sau "arsuri la stomac".

Contraindicatii
Hipersensibilitate la ranitidina sau la oricare dintre excipientii medicamentului.
Copii sub 6 ani (datorita formei farmaceutice inadecvate).

Precautii
Posibilitatea malignitatii leziunii trebuie sa fie exclusa inainte de inceperea tratamentului la pacientii cu ulcer gastric (in special in caz de dispepsie, la pacientii de varsta medie sau peste si cu simptomatologie nou aparuta sau modificata recent) deoarece tratamentul cu ranitidina poate masca simptomatologia carcinomului gastric. De aceea, se recomanda ca in cazul ulcerului gastric, inainte de utilizarea medicamentului, pacientul sa se adreseze medicului.
Ranitidina este excretata la nivel renal si ca urmare, concentratia plasmatica a acesteia este crescuta la pacientii cu insuficienta renala.
Dozele se ajusteaza dupa cum este prezentat la punctul Doze si mod de administrare, la ,,Insuficienta renala''.
S-a raportat rar ca ranitidina poate precipita o criza de porfirie. De aceea, se recomanda evitarea administrarii de ranitidina la pacientii cu antecedente de porfirie acuta.
Unele categorii de pacienti, cum ar fi pacientii in varsta, persoanele cu boli pulmonare cronice, diabet zaharat sau cei imunocompromisi, pot avea un risc crescut de dezvoltare a pneumoniei dobandite in comunitate. Un studiu epidemiologic extins a aratat un risc crescut de dezvoltare a pneumoniei comunitare la utilizatorii obisnuiti de antagonisti ai receptorilor H2 fata de cei care au oprit tratamentul, cu o crestere a riscului relativ de 1,63 (CI 95%, 1,07-2,48).
Se recomanda supravegherea regulata a pacientilor care utilizeaza medicamente antiinflamatoare concomitent cu ranitidina, in special a celor in varsta si a celor cu ulcer peptic in antecedente.
Deoarece contine lactoza monohidrat, pacientii cu afectiuni ereditare rare de intoleranta la galactoza, deficit de lactaza (Lapp) sau sindrom de malabsorbtie la glucoza-galactoza nu trebuie sa utilizeze acest medicament.

Doze si mod de administrare
Adulti si adolescenti peste 16 ani
Doza recomandata este de 75 mg ranitidina (un comprimat filmat Ranitidin Helcor 75 mg) cat mai repede dupa aparitia simptomelor. Daca acestea persista mai mult de o ora sau reapar, se mai poate administra un comprimat filmat. A nu se administra mai mult de 2 comprimate filmate Ranitidin Helcor 75 mg in 24 ore. A nu se continua tratamentul mai mult de 6 zile fara recomandarea medicului.

Insuficienta renala
La pacientii cu insuficienta renala severa (clearance al creatininei sub 50 ml/min) se produce acumularea ranitidinei, cu cresterea concentratiei plasmatice. Se recomanda ca doza zilnica sa nu depaseasca 150 mg ranitidina.
Medicamentul nu este recomandat la copii cu varsta sub 16 ani.

Reactii adverse
Ca toate medicamentele, Ranitidin Helcor poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Unele persoane pot fi alergice la medicamente; daca apar oricare dintre urmatoarele reactii adverse, la scurt timp dupa ce ati inceput sa luati aceste comprimate filmate, opriti administrarea Ranitidin Helcor si anuntati-l imediat pe medicul dumneavoastra:

- Respiratie grea, suieratoare sau o apasare in piept.
- Umflarea pleoapelor, a fetei, a buzelor sau a limbii.
- Eruptii trecatoare pe piele ("urticarie").
- Febra de cauza necunoscuta.
- Ameteli, mai ales cand stati in picioare.
De asemenea, adresati-va imediat medicului dumneavoastra cat mai curand daca observati oricare dintre aceste reactii adverse:
- Confuzie.
- manifestari cum sunt: greata (senzatie de rau), varsaturi (stare de rau), pierderea poftei de mancare, stare generala de rau, febra, icter, colorarea in galben a pielii si a albului ochilor si urina inchisa la culoare), care pot fi determinate de inflamarea ficatului.
- Rarirea batailor inimii, batai neregulate ale inimii, ameteli, oboseala neobisnuita sau lesin.
- Vedere in ceata.
- Eruptii cutanate, uneori severe (pete rosii pe piele sau urticarie).
- Caderea parului (alopecie).
- Impotenta.
- Durere de stomac severa sau schimbarea tipului acesteia.
- Diaree.
- Respiratie ingreunata si oboseala.
- Tendinta la infectii.
- Tendinta la vanatai.
De asemenea, comunicati medicului dumneavoastra la urmatoarea vizita daca observati oricare dintre aceste reactii adverse:
- Dureri de cap.
- Dureri musculare sau articulare.
- Afectare renala (manifestarile pot include schimbari in cantitatea de urina eliminata si culoarea sa, greata, varsaturi, confuzie, febra sau urticarie).
- Depresie.
- Halucinatii.
- Miscari necontrolate sau tremuraturi.
- Daca sunteti barbat- sensibilizarea si/sau marirea sanilor.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine gravǎ sau daca observati orice reactie adversǎ nementionatǎ in acest prospect, va rugam sa comunicati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Supradozaj
In caz de supradozaj se instituie tratament simptomatic si de sustinere a functiilor vitale.

Pastrare
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25 0C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj
Cutie cu 1 blister din PVC/aluminiu a cate 10 comprimate filmate.


Opinii despre Herbal Ranitidin 75 mg 10 comprimate


Nici o opinie. Fii primul care adaugă o opinie despre acest produs.


Comanda acum si esti inscris automat in concurs
VEZI PREMII